search


AB Smålands Butik - 1129 kvm av hållbar inspiration

AB Småland är ett grönare livsstilskoncept mitt i centrala Malmö där det oväntade möter det traditionella.  Butiken är en oas fylld med hållbar inspiration och produkter. Vårt sortiment handplockar vi med omsorg för vår natur och er som konsumenter. I butiken hittar du allt från återbruk, nyproducerat och gammalt allt i en fantastisk harmoni för att inspirera dig till en grönare livsstil. Följ hemmets alla rum och inspireras till en mer hållbar livsstil.

Sovrum

Lugn och fridfullhet är två egenskaper ett sovrum ska ha, det är trots allt rummet där vi spenderar minst en tredjedel av våra liv. Att somna i ljuvligt mjuka sängkläder i ekologisk bomull eller linne från vår egna produktion är något som vi ser som en självklarhet. Värm dig en kall vinterkväll under en mysig ullpläd från Klippan eller svep in dig i en härlig linne kimono från Terrible Twins.

Kök

Köket är ju hemmets hjärta så det ska behandlas med kärlek. Samla familjen runt ett av våra många vintagebord. Duka upp kreativt och unikt med våra linnedukar och servetter från bland annat vår egna produktion, Wasa Ekotextil eller Linen Tales. Servera mat och dryck på fantastiska fat, tallrikar och glas från bland annat HK Living, Mimou eller Tine K. Även disken och städningen blir roligare med våra snälla och fina städprodukter samt verktyg från Källans Naturprodukter, Pure Effect och Iris Hantverk.

Badrum

Efter en lång och hektisk dag så är det skönt att få en avkopplande stund för sig själv och då är badrummet en plats många finner lugnet i. Att få pyssla om sig själv, ta en härlig varm dusch eller ett bad kan vara vardagslyx för själen. Vi har allt för att göra denna stunden för dig själv ännu härligare. Väldoftande produkter för hela kroppen från La: Bruket som endast innehåller naturliga ingredienser. Vi har badborstar, hårborstar, rakborstar och mycket mer från Iris Hantverk. Mjuka våfflade handdukar och morgonrockar i ekologisk bomull från vår egenproduktion. Allt detta för att vi tycker att du, din kropp och naturen förtjänar det bästa.

Orangeriet

Varje rum förtjänar något grönt, om det är på bordet, i fönstret eller hängandes från taket. I vårt orangeri hittar du växter och blommor för alla tillfällen. Vi har allt från stora träd till små succulenter, och har vi inte just det du letar efter så kan vi alltid hjälpa dig att ta hem det. Till dina favoritväxter har vi flera olika härliga krukor att välja mellan. Snygga vaser har man aldrig för många av och våra favoriter är från Dean Flower gjorda av 100% återvunnet glas eller några av de många olika vintage vaser. Till våren och sommaren hjälper vi dig med flera spännande fröer till blommor och grönsaker, trädgårdsredskap och fina förkläder från Lilldal 2:10. Och dina torra trädgårdshänder kan få extra kärlek från några av de många produkter vi har från Yard ECT.

Vardagsrum

Att vardagsrum gick under benämningen umgängesrum under tidigt 1900-tal säger ett och annat. Här samlas vi för att umgås med våra nära och kära. Det är en plats som ska inspirera till konversation, kreativitet men samtidigt kännas lugn med en personlig prägel. Hos oss kan du hitta skåp där tid och rum har satt sin patina, fyll dessa med prylar som om de skulle berätta historier och hemligheter. Fyll soffan med kuddar i olika material, mönster och färger från AfroArt, Urban nature culture eller våra egenproducerade 100% ekologiska linnekuddar.  

Lilla Småland

Ett rum fyllt med härliga mönster och färger som inspirerar till lek och kreativitet. Bädda med härliga sänglakan i mjuka färger från AB Smålands egenproduktion och dekorera rummet med lekfulla kuddar och mattor från Afroart. Skapa uttryck med färg och kritor från ÖkoNorm. Ta med barnen på upptäcktsfärd utomhus med barnvänliga verktyg och redskap från Moulin Roty. Träleksaker från Wooden story och Le Toy Van som inte bara håller genom generationer utan även utvecklar barnens motorik och fantasi. Glöm inte bort minstingarna med mysigt mjuka leksaker från Liewood och Konges Slojd. Klä dem i de mjukaste ekologiska bomullsplaggen från Minimalisma eller I dig denim. Vi värnar om era barn och deras framtid, så inspireras till barnrum som gör detsamma.

Garderoben

Att vara naken är såklart det mest hållbara alternativet men vi har alternativ nr 2. I vår garderob hittar du allt inom hållbart mode för alla i familjen. Basplagg gjorda på ekologisk och organisk bomull från Colorful Standard och Bread & Boxers. Kängor i vegetabiliskt garvat läder från Ten Points som inte bara har en lång livslängd utan som också är skonsamma mot kroppen och miljön. Eller ett par hållbart producerade jeans med återvunna detaljer från Kings of Indigo. Lägg sedan till underbart färgglada kimonos och klänningar gjorda av vintage saris från Sissel Edelbo.


Med fyra årstider i vårt land gör man ofta rätt i att ha kläder för alla väder. Så skydda dig mot regn och rusk i t ex regnjackor från KnowledgeCotton Apparel producerade av återvunna PET-flaskor eller deras veganska mössor i 100% organiskt bomull. Vi har allt för att göra din garderob lite mer stilsäker och mycket mer hållbar.Remake/Secondhand kläder på Absmåland

I ett samarbete med Malmö Stadsmission Remake har vi skapat en kollektion bestående av helt unika plagg, i återbrukade material. Plaggen är av modell herr, dam och unisex och designen har tagits fram i samarbete mellan Bruno Bergenholtz , Matilda Axnér och REMAKES Vanja Hultberg.  Det är en mix av nysydda plagg av återbrukat material och secondhandplagg som fått en remake. Vi fyller löpande på med nyheter. 

 

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.