Smålands Kafé - en plats för alla i Malmö

Vårt kafé är hjärtat i verksamheten. Vi bjuder in till en oas där du kan andas ut i lugn och ro och kan njuta av en kreativ och inspirerande miljö mitt i centrala Malmö. Vi välkomnar alla under dagens många timmar. Vi har flera mysiga skrymslen till både stora och små bord för att dela med nära och kära. Vi är en mötesplats för gammal som ung där kan du njuta av en en god frukost, matig lunch, nygräddade bullar eller en vegansk eftermiddagsfika. Vi vill vara lättillgängliga för alla och har ett stort utbud av vegansk, glutenfria och laktosfria godsaker och lunch.

(Psst.. Självklart är alla möblerna till salu som allt annat på AB Småland)

Ett kafé med fokus på ekologiskt och närproducerat

I vårt kafé jobbar vi med ekologiska råvaror i största möjliga mån, så hos oss äter och dricker du gott i dubbel bemärkelse. Vi jobbar med noga utvalda samarbetspartners för att kunna leverera massa gott som passar alla. Vi har söta och matiga alternativ till veganer, gluten- och laktosintoleranta samt övrig specialkost. Här nedan hittar du en del av vår meny, givetvis skiljer den sig något då vi anpassar den beroende av vad säsongen ger oss.

Frukost:

Mån-fre: 10:00 - 11:00
Lör: 10:00 - 12:00
Sön: 11:00 - 12:00

Lunch:

Mån-fre: 11:00 - 14:00
Lör: 12:00 - 14:00
Sön: 12:00 - 14:00

Öppettider:

Mån-fre: 10:00 - 17:00
Lör: 10:00 - 17:00
Sön: 11:00 - 16:00

Frukost

Lilla Frukostpaketet |
Fralla & kaffe eller te

Stora Frukostpaketet | 
Fralla, Yoghurt med granola, kaffe eller te & juice

Till båda frukostpaketen finns veganska alternativ och du kan uppgradera till en finkaffe 
Fralla 
Yoghurt med granola

Lunch

Dagens lunch varierar efter säsong och tillgång. Menyn ändras varje vecka, men det finns alltid både matiga och vegansk alternativ. Lunchen kostar 95-135 kr beroende på utbud. 

Vegansk Wrap 
Grillad Macka 

Hela Dagen

Vegansk Wrap 
Grillad Macka 
Fralla
Overnight Oats
Dagligt urval av kakor och bullar
Raw slice  
Chokladboll 
 


Menyn är bara ett utdrag av ett mycket större utbud och ändras beroende på tillgänglighet och säsong. 

Ta med dig det goda hem från vår ekologiska kafé 

Givetvis kan du köpa hem allt gott du hittar i vårt kafé. Hämta din frukost, lunch eller fika hos oss. Ta med dig en kryddig kopp golden milk eller en varm kopp kaffe i farten. Hos oss hittar du även några noggrant utvalda produkter från lokala producenter. Vill du köpa lokalt odlad honung, kallpressade olivoljor, handgjorda kolor eller ekologisk choklad så hittar du det här. Frukostmöte eller jobblunch? Det löser vi såklart. Välj något från vår meny eller anpassa den efter era behov. Ni kan ta med er till kontoret eller äta här. Hör av er till oss så hjälper vi er hitta den bästa lösningen.

Samarbetspartners

Balck Coffee

Balck Coffee importerar specialkaffe som rostas i småländska Kalmar. De jobbar med att hålla hela resan från planta till kopp transparent. De jobbar tillsammans med producenterna för att få fram naturkaffe som är hållbart med hög kvalitet. Genom att dricka deras kaffe så hjälper vi att skapa en bättre framtid för alla i kedjan. Om du är nyfiken kring deras arbete kan du läsa mer här.

Bagaren & Bonden

Bagaren & Bonden har sitt bageri vid Värnhemstorget i Malmö. Deras mål är att skapa bra livsmedel - bra för både miljön och hälsan. Med fokus på råvaror odlade och framtagna i närheten skapar de vackra bakverk med hänsyn till både människan och naturen. 

Leve

Ett stenkast från vår butik i Malmö ligger Bageri Leve. Med råvaror i säsong och från lokala aktörer, arbetar de aktivt för att ha en låg miljöpåverkan och minimalt med svinn. Vi erbjuder deras sötsaker som till stor del är helt växtbaserade. 

Gaëlle Kombucha 

Bryggd i små upplagor med naturliga bubblor, skapar Gaëlle 100% raw kombucha helt opastöriserad och varsamt filtrerad. Flaskorna finns sedan i flera olika smaker i vårt kafé i två storlekar, lika passande till fikastunden som att ta med sig hem. 

Teministeriet

Teministeriet är ett företag från Malmö med sina rötter från ön Formosa i Taiwan. Medgrundaren Kathryn Brown’s dröm är att ta allt hon lärt sig om te under sin uppväxt i Taiwan och återskapa det med skandinaviska smaker, design och estetik. Teministeriet kombinerar gamla traditioner från Fjärran Östern med skandinavisk minimalism, design och stil.

Från kinesiskt Bai-Mu-Dan vitt te med välbekanta dofter av fläderblomma och champagne till en grön Sencha med vilda bär i norr, är varje te en återspegling av dess mångkulturella inspiration.

Rescued

Rescued jobbar helhjärtat för att minska matsvinnet. Genom sina juicer vill de hjälpa till och ta hand om de råvaror som fortfarande har så mycket att ge. I deras händer blir den frukt som annars skulle gå till spillo istället till goda, hållbart producerade juicer. Att arbeta med att rädda frukt kan vara en utmaning då det idag saknas struktur för hanteringen av svinn samt personal med kunskap och hantverket att producera goda juicer. Deras mål är att ingen frukt eller grönsak ska slängas. Vill ni veta mer om deras arbete mot svinn, kolla in deras sida här.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.