search

Smålands Kafé - en plats för alla i Malmö!

Vårt kafé är hjärtat i verksamheten. Här bjuder vi bjuder in till en oas där du kan andas ut i lugn och ro och samtidigt njuta av en kreativ och inspirerande miljö mitt i centrala Malmö. Vi välkomnar alla under dagens många timmar med många mysiga skrymslen med både stora och små bord för att dela med nära och kära. Vi är en mötesplats där du kan njuta av en god frukost, matig lunch, nygräddade bullar eller en vegansk eftermiddagsfika. Vi vill vara lättillgängliga för alla och erbjuder söta och matiga alternativ till veganer, gluten- och laktosintoleranta samt övrig specialkost. För oss är det viktigt att jobba med ekologiska och närproducerade råvaror i största möjliga mån, så hos oss äter och dricker du gott i dubbel bemärkelse. Här nedan hittar du en del av vår meny, givetvis skiljer den sig något då vi anpassar den beroende av vad säsongen ger oss.

(Psst.. Självklart är alla möblerna till salu som allt annat på AB Småland)

Hildas tårar

Här serveras utsökta drycker från små hantverksproducenter. Alltid med fokus på passion, hantverk & hållbarhet. Inget tillkrånglat bara himmelskt gott! Hos oss kan du alltid räkna med noga utvalda drycker i form av lokalbrygd öl från Hyllie Bryggeri och hållbart producerade natur- och biodynamiska viner från Byracka Vin! Så gutt och lokalt det bara kan bli!  På menyn kan ni välja mellan cider, lager, ipa & suröl. På vinlistan hittar ni rött, vitt, orange & bubblor. 

Kom in och njut av ett glas orangevin eller en kyld skånsk lager i vår mysiga (nyrenoverade) uteservering.  Och visst kan du matcha dryck med tilltugg! Numera hittar ni små- och mellanrätter på menyn där fokus ligger på närproducerade säsongsvaror.

Oavsett vad du känner för att göra så vill vi att du ska känna dig som hemma!Hyllie Bryggeri och Byracka Vin!

Lokalbrygd öl och hållbart producerade natur- och biodynamiska viner.

Ölmeny

HYLLIPAN IPA – En humlearomatisk ipa med tydlig beska, inslag av ananas, passionsfrukt, mango, tallbarr, rostat bröd och grapefruktskal.

MALMÖ I LOVE YOU – En härligt fruktig suröl med tropiska humlesorter. Inslag av päron, persika, apelsinskal och ljust bröd. Lite "lemonadig" 

SKÅNSK LAGER – En riktig lager med maltig smak, inslag av citrus, örter och knäckebröd.

Vin meny

Biancospino (bubbel) 2020 – Producent: Fangareggi ( Matteo ) Område: Emilia-Romagna, Italien.
Druvor: Biancospino är en blend på 85 procent Lambrusco di Sorbara, 10 procent Sauvignon Blanc och 5 procent Chardonnay. 
Ett friskt och fräscht vin som smakar härligt av citrus och äpplen. Ett läckert vår och sommarvin helt enkelt. 

Weissburgunder 2022 – Producent: Judith Beck. Område: Burgenland, Österrike. 
Druva: Weissburgunder 
Ett vin med en krämig och fin struktur. Friskt, fruktigt och generöst. 

Ink 2021 – Producent: Judith Beck. Område: Burgenland, Österrike. 
Druvor: Zweigelt & St Laurent ( lika delar ) Biodynamiskt odlade. 
Ett medelfylligt rött vin med fin syra. Stor bärighet som går mot björnbär och mörka körsbär. Torr och frisk med en kryddig ton. 

Herr Gewürzt 2022– Producent: Krásná Hora. Område: Tjeckien/Morava
Druvor: Gerwürtztraminer. 
Aromatiskt och friskt vin med inslag av citrus,  persika och honung. 

Cider

Who the fuck Pears (6%) – Producent: Decideret. Område: Fyn och närområdet runt Köpenhamn. En balanserad blend på Williams päron ( 67% ) & Bramsley äpplen ( 33% )
Torr och krispig med en pytteliten restsötma.

Frukost

Lilla Frukostpaketet |
Fralla & kaffe eller te

Stora Frukostpaketet | 
Fralla, Yoghurt med vår hemlagade granola, kaffe eller te & juice

Till båda frukostpaketen finns veganska alternativ och du kan uppgradera till en finkaffe 

Fralla 

Yoghurt med vår granola

Nattgröt

Lunch

Dagens lunch varierar efter säsong och tillgång. Menyn ändras varje vecka, men det finns alltid både matiga och veganska alternativ. Lunchen kostar 95-135 kr beroende på utbud. Bröd ingår alltid. Kaffe/té 15kr

Säsongens grillade macka
Hela Dagen

Säsongens grillade macka
Fralla
Nattgröt
Dagligt urval av våra hembakade kakor

Bullar från Bageri Leve

Dagligt urval av rawkakor från Heartfulloffood

 Vi har alltid ett urval av av snacks som passar till våra drycker

Torsdag-lördag 17-21 serveras en hummustallrik toppad med säsongens tillbehör

Menyn är bara ett utdrag av ett mycket större utbud och ändras beroende på tillgänglighet och säsong. 

Frukost:

Mån-fre: 10:00 - 11:00
Lör: 10:00 - 12:00  

Sön: 11:00 - 12:00

Lunch:

Mån-fre: från kl 11:00
Lör och sön: från kl 12:00

Öppettider 

Mån-ons 10:00 - 18:00
Tors-lör 10:00 - 21.00  

Sön: 11:00 - 16:00

Ta med dig det goda hem från vår ekologiska kafé 

Givetvis kan du köpa hem allt gott du hittar i vårt kafé. Hämta din frukost, lunch eller fika hos oss. Ta med dig en kryddig kopp golden milk eller en varm kopp kaffe i farten. Hos oss hittar du även några noggrant utvalda produkter från lokala producenter. Vill du köpa lokalt odlad honung, kallpressade olivoljor, handgjorda kolor eller ekologisk choklad så hittar du det här. Frukostmöte eller jobblunch? Det löser vi såklart. Välj något från vår meny eller anpassa den efter era behov. Ni kan ta med er till kontoret eller äta här. Hör av er till oss så hjälper vi er hitta den bästa lösningen.

Samarbetspartners

Balck Coffee

Balck Coffee importerar specialkaffe som rostas i småländska Kalmar. De jobbar med att hålla hela resan från planta till kopp transparent. De jobbar tillsammans med producenterna för att få fram naturkaffe som är hållbart med hög kvalitet. Genom att dricka deras kaffe så hjälper vi att skapa en bättre framtid för alla i kedjan. Om du är nyfiken kring deras arbete kan du läsa mer här.

Byracka Vin

Ett handplockat utbud av utsökta viner på druvor som odlas av eldsjälar. Byracka Vin arbetar med vinmakare som brinner för naturen, råvaran och processen. Hos oss hittar ni ett rött, vitt, orange och bubbel på menyn. 

Hyllie Bryggeri

 Från garage till topplista – numera en av sveriges mest hyllade bryggerier. Smak har alltid varit den viktigaste byggsten hos Hyllie Bryggeri, och de tar gärna ut svängarna smakmässigt. Vi erbjuder tre olika öl på tap:  ”HYLLIPAN IPA”, "MALMÖ I LOVE YOU" och "SKÅNSK LAGER". 

Bagaren & Bonden

Bagaren & Bonden har sitt bageri vid Värnhemstorget i Malmö. Deras mål är att skapa bra livsmedel - bra för både miljön och hälsan. Med fokus på råvaror odlade och framtagna i närheten skapar de vackra bakverk med hänsyn till både människan och naturen. 

Leve

Ett stenkast från vår butik i Malmö ligger Bageri Leve. Med råvaror i säsong och från lokala aktörer, arbetar de aktivt för att ha en låg miljöpåverkan och minimalt med svinn. Vi erbjuder deras sötsaker som till stor del är helt växtbaserade. 

Gaëlle Kombucha 

Bryggd i små upplagor med naturliga bubblor, skapar Gaëlle 100% raw kombucha helt opastöriserad och varsamt filtrerad. Flaskorna finns sedan i flera olika smaker i vårt kafé i två storlekar, lika passande till fikastunden som att ta med sig hem. 

Rescued

Rescued jobbar helhjärtat för att minska matsvinnet. Genom sina juicer vill de hjälpa till och ta hand om de råvaror som fortfarande har så mycket att ge. I deras händer blir den frukt som annars skulle gå till spillo istället till goda, hållbart producerade juicer. Att arbeta med att rädda frukt kan vara en utmaning då det idag saknas struktur för hanteringen av svinn samt personal med kunskap och hantverket att producera goda juicer. Deras mål är att ingen frukt eller grönsak ska slängas. Vill ni veta mer om deras arbete mot svinn, kolla in deras sida här.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.