search

Hållbara transporter och leveranser

På AB Småland tänker vi hållbarhet i allt vi gör. En stor del av detta är självklart transporter och leveranser, som kan ha en stor påverkan på klimatet. Detta vill vi undvika i största möjliga mån och arbetar löpande med att hitta miljövänliga och effektiva sätt att se till att du som kund får dina varor på ett hållbart sätt. 

Därför värdesätter vi att kunna erbjuda miljövänliga transportalternativ, såsom DHL Skicka Grönt. Med detta fraktalternativ bidrar du till DHL:s miljövänliga transporter med elbil och till att göra det möjligt för dem att fortsätta utveckla klimatsmarta transportlösningar. På så vis kan vi minska CO2-utsläppen och utveckla hållbara transportmetoder för framtiden. 

För att helt undvika transport av en vara du beställer erbjuder vi också möjligheten att du själv kan hämta paketet i butik. Då beställer och betalar du på vår hemsida, vi packar din order och du kan sedan snabbt och smidigt hämta den i butiken när det passar dig.

Har du inte möjlighet att hämta paketet själv arbetar vi också aktivt med att förbättra vårt erbjudande så att du som kund ska få rätt produkter direkt. Detta gör vi bland annat genom att se till att våra produktbilder är korrekt återgivna i färg och uttryck och att vår produktinformation är tydlig och informativ. 

Vår fraktavgift är också en del i det hållbara tänket. Genom att vara transparenta i kostnaden som finns vid en leverans hoppas vi att fler gör medvetna köp och därmed minska antalet returer. Så istället för att baka in leveransen i priser så har vi valt att du som kund ser och betalar för frakten. 

De packmaterial som dina varor packas med vid leverans är dessutom i största möjliga mån återanvänt av det material vi får till oss via våra återförsäljare. Det gör vi för att minska svinnet så mycket vi bara kan. De gånger vi inte använder oss av återanvänt material är då packmaterialet vi redan har inte räcker till eller är av fel sort för just den varan. Vid sådana tillfällen väljer vi att komplettera med nytt material för att säkerställa att produkten som skickas kommer fram i gott skick och på så vis undvika onödiga transporter. 

Utöver återvunnet packmaterial använder vi oss av förpackningar som går att storleksanpassa och jobbar mycket med att göra paketen så kompakta som möjligt. För tar paketen mindre plats sparar vi förhoppningsvis in på antalet transporter samt bidrar med att fraktbolagen kan skicka fler paket per bil. 

Vi arbetar också för att vara tillgängliga för dig som kund så att du enkelt ska få tag på oss. Det är viktigt för oss att vi så snart som möjligt kan svara på dina eventuella frågor. Allt för att underlätta för dig som konsument och för att säkerställa att rätt produkt kommer fram på en gång. Det menar vi är hållbart, både ur ett miljöperspektiv och i relation till dig som kund.

För att läsa mer om vårt hållbarhetsarbete, gå gärna in och kika här.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.