search

Reklamation & Retur

Ångerrätt 

Vid köp av produkter på webbplatsen har du som kund 14 dagars lagstadgad ångerrätt, som gäller från det att du har mottagit en produkt du beställt.

Hur gör jag en retur?

Du måste meddela din retur genom formuläret längst ner på denna sida inom 14 dagar från det datum du tog emot din beställning. Efter att du skickat in formuläret kommer du att få en länk med en returfraktsedel, som du skriver ut och sätter på paketet. Länken med returfraktsedel skickas till dig inom 1-2 arbetsdagar. Tänk på att paketera och emballera paketet väl så att produkterna inte skadas under frakten. Bifoga även en kopia av returbekräftelsen i returen och skicka den till oss.

Du står för returfrakt, leverans och skicket på produkterna vid returen. Priset för returfrakt är följande och kommer att dras av vid återbetalning:
1-2 kg - 69kr
2-5 kg - 99kr
5 - kg - 149kr

Produkterna ska vara i sin originalförpackning med alla etiketter på. AB Småland ansvarar inte för eventuellt uppkomna transportskador vid returer, så skicka er retur väl emballerad.

Vid använd eller skadad produkt förbehåller vi oss rätten att dra av en summa motsvarande värdeminskningen jämfört med varans ursprungliga värde. På produkter som har skadats till den grad att de inte har något värde för AB Småland förbehåller vi oss rätten att inte godta returen.

Återbetalning görs normalt 1-5 arbetsdagar från det att vi mottagit varan och godkänt returen. 

OBS! Returer som skickas in utan godkänt returnummer accepteras ej.

Retur i butik 

För dig som gärna vill returnera dina varor i butik så går det givetvis bra. Du måste inom 14 dagar från det att du mottagit varorna göra din retur i butiken. Där kommer du att behöva fylla i ett returformulär. Du kommer att få en kopia på det ifyllda returformuläret som ett kvitto på att varorna har lämnats. Återbetalning kommer att ske via Klarna inom 1-3 arbetsdagar. Ingen återbetalning kommer att ske direkt i butiken. Produkterna ska vara i sin originalförpackning med alla etiketter på. Vi behåller rätten att neka en retur om produkten är skadad eller använd till den grad att de inte har något värde för AB Småland.

Ångerrätten gäller inte vid:

  • Produkter som på grund av hälso- eller hygienskäl har förseglats (plomberats) och där förseglingen (plomberingen) har brutits av dig
  • Produkter som har karaktär av förseglad ljud- eller bildupptagning och där förseglingen har brutits av dig.
  • Specialtillverkad produkt, som har skräddarsytts särskilt åt dig eller har en tydlig personlig prägel efter dina önskemål.
  • Tjänster som har fullgjorts och där du uttryckligen har samtyckt till att tjänsten påbörjas utan ångerrätt.
  • Varor som snabbt kan försämras, exempelvis livsmedel. Lösnummer av tidningar eller tidskrifter. För mer om den lagstiftade ångerrätten, se här.

Hur byter jag en produkt?

Produkter som ska bytas mot annan färg eller storlek ska returneras enligt ovan instruktioner för retur, återbetalning kommer ske via det betalsätt som användes vid köpet. De nya produkterna ska beställas som en ny order och betalas på nytt.

Reklamation och klagomål 

Vi besiktigar alla produkter innan de skickas till dig. Skulle produkten ändå vara skadad eller felexpedierad när den anländer, åtar vi oss i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning att kostnadsfritt åtgärda felet.

Du måste alltid kontakta oss för ett godkännande innan du returnerar en defekt produkt. Klagomålet ska komma till vår kännedom omedelbart efter att defekten har upptäckts.

Hur går en reklamation till?

Vid tillverkningsfel på produkten du köpt kontaktar du oss via nedanstående formulär med tydlig beskrivning om vad som är fel med produkten, samt tydliga bilder på den felaktiga produkten.

Vi byter i första hand ut produkten mot en ny. Om detta inte är möjligt eller om produkten skulle vara slut på lager, återbetalar vi er beloppet för den felaktiga produkten. Givetvis står vi också för alla returkostnader i samband med reklamationer. Vi förbehåller oss rätten att neka en reklamation om det visar sig att reklamationen inte är giltig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vid reklamationer följer vi riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden, vänligen se arn.se

OBS! Reklamationer som skickas in utan godkänt reklamationsnummer accepteras ej.

Transportskador

Eventuella skador som sker under transporten hem/ombud till dig står AB Småland för. För att detta ska träda i kraft måste du vid mottagandet av dina varor noggrant kontrollera paketet för synliga skador. Om du mot förmodan skulle upptäcka att försändelsen är transportskadad (synliga skador), skall du genast på plats anmäla detta till speditören genom att anteckna detta på fraktsedeln samt kontakta vår kundtjänst webshop@absmaland.com.

Detta gäller även för eventuella dolda skador som upptäckts inom 7 dagar från mottagandet. Den reklamerade produkten och dess emballage får varken användas, flyttas eller slängas under ärendets utredning.

Vid transportskador skall alltid emballaget sparas för eventuell reklamation till speditören eller utbyte av vara. En produkt där det är fastställt att skadan kan hänföras till transporten ersätts kostnadsfritt av en ny vara.

Ej upphämtade paket

Vid ej upphämtat paket tillkommer returkostnad samt administrationsavgift på 149kr. Returkostnaden är baserad på paketets storlek. Vill du ha paketet skickat på nytt tillkommer original frakt.


Reklamations- & Returformulär

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.