Reklamation & retur

Retur under Jul

Vi har valt att under julen att på ordrar gjorda från och med 6 december - till och med 23 december, förlänga returrätten på julklappar fram till 10 januari. Den förlängda returrätten gällen utöver den lagstadgade ångerrätten på 14 dagar. Följ samma instruktioner som vid en vanlig retur här nedan. Tänk på att det endast är köparen som kan göra returen då återbetalning sker via Klarna genom det betalsätt som valts vid köpet. 

Ångerrätt 

Vid köp av varor på webbplatsen har du som kund en lagstiftad 14 dagars ångerrätt som gäller från det att du har tagit emot en vara som du har beställt.

Vid nyttjande av din ångerrätt: 

Du måste meddela att du ångrar dig via nedan formulär. Du bör omedelbart och senast inom lagstiftad 14 dagar efter ånger meddelandet returnera produkterna till oss.

Du står för returfrakt, leverans och skick på produkterna vid retur, produkterna bör därför skickas väl paketerade och i ursprunglig förpackning med alla etiketter på. AbSmåland är inte ansvarig för eventuella transportskador vid returer så skicka er retur väl emballerad.

På återbetalningsbeloppet förbehåller vi oss rätten att dra av en summa motsvarande värdeminskningen jämfört med varans ursprungliga värde vid använd eller skadad produkt.

Återbetalning görs normalt 1-5 arbetsdagar från det att vi mottagit varan och godkänt returen.

För retur vänligen skicka tillbaka varan i originalförpackning till följande adress:

AB Småland
Södra Förstadsgatan 25/27
211 43 Malmö

Ångerrätten gäller inte vid:

 • Produkter som på grund av hälso- eller hygienskäl har förseglats (plomberats) och där förseglingen (plomberingen) har brutits av dig
 • Produkter som har karaktär av förseglad ljud- eller bildupptagning och där förseglingen har brutits av dig.
 • Specialtillverkad produkt, som har skräddarsytts särskilt åt dig eller har en tydlig personlig prägel efter dina önskemål.
 • Tjänster som har fullgjorts och där du uttryckligen har samtyckt till att tjänsten påbörjas utan ångerrätt.
 • Varor som snabbt kan försämras, exempelvis livsmedel. Lösnummer av tidningar eller tidskrifter. För mer om den lagstiftade ångerrätten, se här.

Byte

Produkter som ska bytas mot annan storlek eller färg måste returneras enligt nedan instruktioner och kommer återbetalas via det betalsätt som valts vid köpet. De nya produkterna ska beställas av köparen och betalas på nytt. 

Reklamation och klagomål 

Vi besiktigar alla produkter innan dessa skickas till dig. Skulle produkten ändå vara skadad eller felexpedierad när den anländer åtar vi oss i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning att kostnadsfritt åtgärda felet.

Du måste alltid kontakta oss för ett godkännande innan du returnerar en defekt vara. Klagomålet ska skickas omedelbart efter att defekten har upptäckts.

Hur går en reklamation till?

Vid tillverkningsfel på varan du köpt kontaktar du oss via formulär nedan med info om vad som är fel samt tydliga bilder på den felaktiga varan.

Vi byter i första hand ut varan mot en ny men skulle varan vara slut på lager återbetalar vi er för produkten. Givetvis står vi för alla returkostnader i samband med reklamationer

Vi förbehåller oss rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vid reklamationer följer vi riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se.

Instruktioner vid retur och reklamation:

 • Denna instruktion gäller alla typer av returbegäran. Det är viktigt att du fyller i samtliga fält i returblanketten. Returnumret är giltigt i 14 dagar och returen måste vara oss tillhanda inom dessa dagar.
 • Vi kommer att kontakta dig per e-post så fort din begäran har mottagits och kontrollerats.
 • Vid retur MÅSTE alla produkter returneras i originalförpackningar komplett med samtliga tillbehör.
 • Tänk på att alltid skicka produkten i ytteremballage för att inte skada originalförpackningen.
 • Förpacka godset väl för att undvika skador.
 • Bifoga en kopia av returbekräftelsen i returen och skicka den till oss.

OBS! Returer som skickas in utan godkänt retur- eller reklamationsnummer accepteras ej.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.