search

Vanliga frågor

När får jag min beställning?
Normal leveranstid inom Sverige är 2-7 arbetsdagar och 3-8 arbetsdagar inom Europa. 
OBS! Beställningar lagda på helgen skickas tidigast efterföljande Måndag.

Kan jag ändra / avbryta min order?
Tyvärr så kan vi inte göra några ändringar i en redan lagd order. Vi är väldigt snabba med att hantera din order och kan därför i flesta fall inte avbryta den innan den är skickad.

Har ni mottagit min retur?
Efter att vi mottagit din retur startas din återbetalning. Återbetalningen görs därefter inom 1-5 dagar efter vårt mottagande och godkännande av returen.

När får jag återbetalning för min retur?
Återbetalning görs på samma sätt som betalningen genomförts. Efter att vi godkänt och mottagit din retur sker återbetalningen inom 1-5 dagar.

Vad kostar frakt?
Fraktavgiften baseras på paketets totala vikt och leveransmetod.

Kan jag hämta min beställning i butik?
Vi erbjuder kostnadsfri Click & Collect till vår butik i Malmö.
Södra Förstadsgatan 25-27, 211 43 Malmö

Kan jag returnera min order i butik?
Du kan givetvis returnera din onlinebeställning i butiken, inom 14 dagar efter att du mottagit din order. Vid retur i butik ska ett returformulär fyllas i på plats och sparas som kvitto tills återbetalning genomförts inom 1-3 arbetsdagar.
OBS! Återbetalningen sker ej i butik. Återbetalning görs på samma sätt som betalningen genomförts. Efter att vårt lager mottagit din retur sker återbetalningen inom 1-5 dagar.

Hur lång ångerrätt har jag?
Vid köp av produkter online har du som kund alltid 14 dagars lagstadgad ångerrätt från att du har mottagit din order.
OBS! Se regler då ångerrätten ej gäller under Reklamationer och Retur.

Hur gör jag en reklamation?
För att reklamera en vara ska du fylla i vårt reklamationsformulär här med fullständig beskrivning och tydliga bilder på defekten.
OBS! Reklamationen måste godkännas innan den sänds i retur för att vara giltig. Du måste alltid kontakta oss inom skälig tid från att du upptäckt felet.
Vi följer gällande konsumentskyddslagsstiftning samt riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden vid åtgärder och giltiga reklamationer.

Hur gör jag en retur?
1. Meddela din retur genom kontaktformuläret här inom 14 dagar från att du har mottagit din order.
2. En länk skickas till dig med returfraktsedel som skrivs ut och klistras på paketet. Returfraktsedeln skickas inom 1-2 arbetsdagar.
3. Bifoga en kopia av returbekräftelsen i returen som skickas till oss.
4. Paketera och emballera ditt paket väl i orginalförpackningen med kvarsittande etiketter.
5. Återbetalning görs inom 1-5 arbetsdagar på samma sätt som betalningen genomfördes. Återbetalningen inleds först när din retur kommit in till vårt lager.
OBS! Du som kund står för returfrakt, leverans och skicket på varorna vid retur. Produkterna ska vara i sin originalförpackning med alla etiketter på. AB Småland ansvarar inte för eventuellt uppkomna transportskador vid returer, så skicka er retur väl emballerad.

Kostar det något att göra en retur?
Returfraktavgiften baseras på paketets vikt:
1-2 kg: 69 kr
2-5 kg: 99 kr
5 kg: 149 kr

Varför behöver jag betala fraktkostnaden?
Vår fraktavgift är en del av vårt hållbara tänk. Genom att vara transparenta i kostnaden som finns vid en leverans hoppas vi att fler gör medvetna köp och därmed minska antalet returer. Så istället för att baka in kostnaden för leveransen i produktpriserna har vi valt att du som kund ser och betalar för frakten.

Hur pausar jag min Klarna faktura?
Du kan pausa din betalning genom att logga in på ditt konto hos Klarna eller på din Klarna-app med ditt Bank ID. Genom att gå till betalningen och trycka på "rapportera retur" pausar du din betalning utan någon extra kostnad tills din retur har gått igenom. Så fort returen har hanterats kommer du att få en uppdatering från Klarna. Antingen har din faktura makulerats eller uppdaterats med en ny summa.

Kan jag byta ut artiklar i min order?
Vi erbjuder inte byten eftersom vi inte kan garantera att artiklar finns i lager när din returförsändelse når oss. Du är dock mer än välkommen att returnera artikeln du inte vill behålla och få full återbetalning och sedan göra en ny beställning med den artikel du vill ha istället.
OBS! Du står själv för returkostnaden.

Vad händer om jag inte hämtar ut mitt paket?
Vid ej upphämtat paket tillkommer returkostnad samt administrationsavgift på 149kr. Returkostnaden är baserad på paketets storlek. Vill du ha paketet skickat på nytt tillkommer original frakt.

Hur betalar jag med mitt presentkort?
Våra presentkort är enbart giltiga i vår fysiska butik i Malmö, på Södra Förstadsgatan 25-27.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.